trädfällningstjänster

Trädfällningstjänster

Att fälla ett träd är ganska enkelt om man vet vad man gör. Om man däremot aldrig har gjort det så kanske det är bättre att anlita någon för att göra jobbet. Det är helt enkelt något som både kan vara farligt och jobbigt att göra. Framförallt om man ska göra det i närheten av hus eller människor. För om trädet ligger väldigt nära ett hus så bör man fälla trädet i sektioner. Något man helst ska ha en utbildning för att göra. Man bör även ha en del annan utrustning än enbart en motorsåg. För när man fäller ett träd i sektioner bör man ha en lyftkran för att lyfta ner sektionerna på marken.

Om man inte har tillgång till en lyftkran av något slag så blir det ofta billigare att anlita någon som kan göra jobbet. Det är som sagt ganska enkelt att fälla ett träd om det står mitt i en obebyggd skog. Om det ska fällas i ett bebyggt område så blir det mycket svårare. För det finns alltid en risk att trädet faller fel. Något som då kan skada både människor och egendom om man har otur. Vilket kan leda till både skadestånd och böter.

Därför kan man med fördel anlita ett företag som erbjuder trädfällningstjänst. Med trädfällningstjänst menar man olika sätt att fälla träd på. Vilken inkluderar att fälla trädet i sektioner.

Hitta företag som erbjuder trädfällningstjänster

Att hitta ett företag som kan fälla ett träd är inte svårt. Det finns sådana på nästan alla orter i Sverige. Även om man bor på en mindre ort så kan man hitta ett sådant. Svårigheten brukar vara om man bor på en väldigt liten ort långt ifrån någon stad eller större ort. För då kan det bli väldigt dyrt att få någon att komma och fälla trädet. Däremot om man bor i närheten av en större ort så är det aldrig några problem.

Man kan för att få ett så lågt pris som möjligt använda sig av de offert tjänster som finns på nätet. Då får man en prisöversikt och kan jämföra pris och omdöme på ett enkelt sätt. På de offert tjänster som finns på nätet finns det nästan alltid omdömen och recensioner från andra kunder. Sådana som har använt sig av företagets tjänster och varit nöjda eller missnöjda.

Så man får med hjälp av dessa offert tjänster en bra bild av kvaliteten som företaget håller. Man kan även få ett lägre pris genom att jämföra mellan de olika företagen.

Att tänka på om man ska fälla trädet själv

Om man känner att man klarar av att fälla trädet själv bör man tänka på säkerheten först och främst. För även en som är erfaren med att fälla träd vet att saker och ting kan gå fel. Något som då kan skada en själv eller andra. Så se till att rensa en flyktväg ifrån varje träd på ungefär tre trädlängder. Det ska inte finnas några grenar eller stenar som du kan ramla på. Du ska ha ett sätt att snabbt komma därifrån.

Det är viktigt att du ser till att trädet faller i rätt riktning. Det gör man genom att styra trädet med hjälp av att såga ut ett överskär och ett underskär. Den här kilen som man sågar ut ska vara åt det hållet som trädet ska falla åt. Ibland kan det vara så att trädet naturligt lutar åt det ena eller andra hållet. Trädets naturliga fällriktning blir alltså åt det hållet det lutar naturligt. Om möjligt bör man försöka fälla trädet i dess naturliga fällriktning. Att försöka fälla trädet åt motsatt håll kan vara både svårt och farligt.

Att fälla ett träd kan vara en riktig vetenskap. Därför är det inget man bör ge sig på om man inte har kunskapen man behöver. Vet man inte exakt hur man ska göra kan det snabbt bli ett farligt projekt för alla inblandade. Det kan även innebära risker för omgivningen då trädet kan falla och ta sönder något. Det kan vara svårt att avgöra hur högt trädet är. Därmed kan det också vara svårt att veta hur långt trädet kommer nå när det faller. Det är bara en av många risker som finns vid trädfällning. Om man känner sig minsta osäker är det därför bättre att ta hjälp av ett företag som erbjuder trädfällning. Då kan man vara säker på at trädfällningen utförs på ett säkert sätt. Kostnaden är dessutom minimal. I alla fall om man jämför med exempelvis ett tak som rasat in på grund av ett fallande träd. Så ta det säkra före det osäkra, anlita ett proffs!