vaccinera-din-katt

Glöm inte bort att vaccinera din katt!

Att vaccinera sin katt är något som man måste göra i Sverige. Främst för att det faktiskt finns lagar och regler om hur man tar hand om sin katt. Du får inte orsaka skatten obehag eller skada och om den inte är vaccinerad kan det leda till detta. Det betyder att du som kattägare är skyldig att se till att katten mår bra och har alla vaccinationer. På det sättet kan du undvika att katten blir sjuk eller mår dåligt.

Att hitta vart man ska göra en vaccination av sin katt är otroligt enkelt. Det finns flera veterinärer och smådjurskliniker som erbjuder detta.  Det är även bättre om katten blir vaccinerad så fort som möjligt då det kan underlätta livet för både dig och katten.

Smådjurskliniken i Jönköping, AniCura, kan hjälpa dig med att vaccinera din katt. Slå bara en signal till dem för att boka in en tid. Kolla in deras hemsida för mer information och kontaktuppgifter.

Vaccination katt

För en vaccination krävs det bara att du bokar in en tid antingen hos en veterinär eller på en smådjursklinik. Det står ofta vaccination katt på deras hemsida om de erbjuder vaccinationer för katter. Ofta är det inte speciellt dyrt att vaccinera sin katt.

Men om du är osäker om klinken eller veterinären gör vaccinationer på katter så kan du alltid ringa och fråga. Samtidigt som du kan boka in en tid. Det är som vi redan nämnt något som är otroligt viktigt att göra. Det kan spara dig både tid och pengar i framtiden. Det kan tyvärr annars leda till att din katt blir sjuk.

Men när du bokar en tid så se till att du har alla papper för katten. Är den redan vaccinerad och mot vad, är sådana saker som veterinären behöver känna till. Därför är det viktigt att du ser till att du har alla papper som du kan behöva.

Vad behöver man för att vaccinera sin katt?

Det som krävs är att man har med sig sin katt och har bokat en tid. Det finns visserligen både kliniker och veterinärer som har drop in tider men det är sällan som det gäller för vaccinationer. Så för att vara på den säkra sidan är det alltid bättre att ringa först och fråga eller boka en tid. Sen behöver du känna till om din katt redan är vaccinerad och mot vad. För även om det inte alltid är farligt att bli vaccinerad två gånger mot samma sak är det sällan att rekommendera. Så om du är osäker på om du katt har fått några vaccinationer så är det viktigt att du kontrollerar det.

Men fråga alltid veterinären om det är något speciellt som han/hon vill att du ska ha med dig. Det kan förkorta ditt besök och göra det enklare och smidigare om du redan från början vet vad du ska ha med dig.

Att tänka på

Det som vi redan har nämnt är det viktigaste men du kan alltid ta med dig en leksak eller en filt som får din katt att känna sig säker. Då den antagligen redan är stressad av den nya omgivningen så är det bra om den känner igen något. Men annars finns det få saker du behöver tänka på.